Erasmus +
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskola
2014. december 11.

 



A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskola tanáraiként, 2014.11.19-e és 23-a között tanulmányúton jártunk a spanyolországi Zaragozában az ERASMUS+ program segítségével. Célunk az volt, hogy megismerjünk néhány, a máltai iskolához hasonló képző intézményt.

 


Három létesítményt látogattunk meg: fogyatékkal élők segítő központját, munkanélküliek komplex átképzését végző központot és egy felnőtteket oktató iskolát, ahol szakácsokat, pincéreket, vállalati adminisztrátorokat, számítógépes grafikusokat és ápoló-gondozókat képeznek. Minket elsősorban a gondozó és ápolóképzés érdekelt és azok az intézmények, ahol a gyakorlatukat végezhetik, illetve később elhelyezkedhetnek.


Tapasztalatunk az volt, hogy a képzés sok mindenben eltérő a magyarországitól, de az ellátás színvonala hasonló. A munkanélküliek átképzése láthatóan jól szervezett és praktikusan rövid, a piaci igényeknek megfelelő. Így a képzésben részt vevők nagy eséllyel már a képzés befejezésekor elhelyezkedhetnek. Utunk szakmai szempontból érdekes és sikeres volt, kiváló kollégákat ismerhettünk meg.

 

 

        

        

        

 

« Vissza
MMSZ Iskola Alapítvány  |  2018 Minden jog fenntartva  |