Határidő
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskola
2017. december 12.

Hamarosan itt van február 15-e, a dátum, ameddig minden mostani 8. osztályosnak el kell döntenie, merre tanul tovább, milyen középiskolát és milyen pályát választ.

Sokan már esetleg évek óta tudják, mivel szeretnének majd foglalkozni, míg másoknak – talán ők vannak többségben – fejtörést okoz, milyen tanulmányi területet válasszanak.

Ha fontos, hogy emberséges, szeretetteljes környezetben tanulj, olyan szakmát, amellyel segíthetsz másokon, illetve, amellyel biztosan el tudsz majd helyezkedni, akkor az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola jó választás.

Ha valaki nálunk szeretné folytatni tanulmányait, viszonylag egyszerű a dolga. Nincs külön felvételi, a szakgimnáziumi és szakközépiskolai osztályokba jelentkezőket az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsoroljuk, az 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatait vesszük figyelembe: magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, biológiából, és nem csak a kitűnő tanulókat várjuk. Nálunk a tanulmányi eredménynél fontosabb a jelentkezők jelleme, elhivatottsága.

Azon túl, hogy a nálunk oktatott szakmák szép hivatások és nagyon könnyű velük később elhelyezkedni, hiányszakmának is minősülnek, ami azt jelenti, hogy a tanulmányaitok alatt folyamatosan ösztöndíjat kaphattok, méghozzá nem is keveset.

Mint tudjátok, a jelentkezési lapokat és a tanulói adatlapokat a mostani, általános iskolátok küldi majd tovább a kiválasztott középfokú iskoláknak. Nagyon fontos az is, hogy milyen sorrendben írjátok be a választott iskolákat a lapra, mert ez egyben a szándékaitokat is jelöli. Amit elsőnek jelöltetek, oda jelentkeztek majd elsőnek, és a második intézménybe csak akkor jut el a jelentkezésetek, ha az első helyen megjelölt iskolába valamiért nem sikerülne bejutni.

 

Várunk sok szeretettel!

« Vissza
MMSZ Iskola Alapítvány  |  2018 Minden jog fenntartva  |